'Afkicken' is een succesformule

"We merken dat meer en meer ondernemingen het nut inzien van een goed georganiseerd woon-werkverkeer. En waarom ook niet? Niet alleen werknemers hebben hun voordeel in de vorm van extra centjes door de auto wat vaker te laten staan. Ook de werkgevers genieten mee van hun duurzame werknemers: minder auto's betekent minder parkeerplaatsen nodig, fietsende werknemers zijn doorgaans fitter. Een Nederlandse studie van TNO uit 2009 bewijst dat ze niet alleen minder ziekteverzuim hebben, maar vooral ook minder 'verliesuren' door files." Dat zegt Walter Cremers, gedeputeerde van mobiliteit bij de nieuwe start van 'Afkicken', die dit jaar loopt vanaf vandaag tot 27 mei.

stutak

Sara

Tijdens 'Afkicken!' tonen we op een ludieke wijze aan waar je welke informatie kan verzamelen en hoe je gebruik kan maken van de verschillende duurzame vervoeralternatieven. Sara toont de mogelijkheden, jij moet dan enkel nog jouw keuze maken!

Het goede voorbeeld

Ik probeer toch zo'n 2 keer per week met de fiets van Lommel naar Hasselt te komen. Een hele afstand maar eens de benen het gewoon zijn, kan je niet meer zonder. Ik kom fit en vol energie op het werk aan en moet 's avonds geen tijd meer vrijmaken om nog eens extra te gaan sporten.

De toekomst is groenkleurig

Via Mobidesk Limburg staan we ondernemingen met raad en daad bij voor de uitvoering van duurzame mobiliteitsmaatregelen in hun onderneming of op hun industriezone. We proberen daarbij ook de nieuwste ontwikkelingen te volgen. Voor de toekomst gaan we ons nog meer verdiepen in de elektrische voertuigen want met de huidige brandstofprijzen kijkt iedereen reikhalzend uit naar betaalbare en groene alternatieven.

www.afkicken.net