thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ouders slachtoffers Ronald Janssen aanwezig op proces Voortmans

Op de derde dag van het Tongerse assisenproces van Ludo Voortmans zijn de ouders van de slachtoffers van Ronald Janssen de debatten komen volgen. Ze doen dat ter voorbereiding van het proces tegen de moordenaar van hun kinderen. Op het proces zelf vertelden de speurders dat het slachtoffer maar liefst 85.000 euro in huis had op de dag van de moord.

fvranckx

Lees ook: Ouders slachtoffers Janssen volgen assisenproces als voorbereiding op confrontatie.

Ivo en Marleen Paulus (de ouders van Kevin Paulus, foto boven), Johan en Peggy Appeltans (de ouders van Shana Appeltans, foto odner) en Eddy en Martine Van Uytsel (de ouders van Annick Van Uytsel, foto onder), kwamen in de loop van de voormiddag aan in Tongeren, waar ook Ronald Janssen in najaar voor de assisenjury moet verschijnen.

85.000 euro

Gerechtelijk commissaris Eric Valkenborg vertelde maandag dat in het huis van René Jermis (83) in Schakkebroek (Herk-de-Stad) na het onderzoek na zijn dood nog eens 43.210 euro in sigarenkistjes en 25.000 euro aan kasbons is gevonden, naast het doosje met 13.900 euro dat naast zijn lijk lag.

Voortmans zelf had die bewuste dag zo’n 2.200 euro van de grond meegegrist, de rest van het geld had hij laten liggen. Buiten is wel 1.200 euro uit zijn zakken gevallen.

Inbraak

Ervin Bakula van de federale gerechtelijke politie had de echtgenote van de Truiense beklaagde verhoord: “Ze had hem ’s morgens 65 euro gegeven, later die dag belde hij opnieuw en vroeg meer geld. Daarop heeft ze gezegd dat er niets meer was. Ze heeft hem nog verschillende keren proberen te telefoneren omdat ze ongerust was maar zijn gsm stond af. Zij omschrijft hem als gokverslaafd.”

De speurders haalden ook verschillende verklaringen aan van familie van het slachtoffer en zijn buren: ze waren allemaal overtuigd dat Voortmans verantwoordelijk was voor de vorige inbraak bij Jermis in 2006, maar dat de bejaarde man destijds geen klacht had ingediend om de familie de schande te besparen.

In de namiddag wordt het getuigenverhoor voortgezet.