Legging is funest voor je figuur

Een van de laatste en blijvende modetrends is de legging. Wat bijdraagt aan de populariteit van het strakke kledingstuk is dat het overtollig vet in bedwang houdt, waardoor je er steviger en slanker uitziet dan je eigenlijk bent.

ibroeksteeg

Toch heeft dit effect ook een groot nadeel, aangezien dij- en bilspieren door de ondersteunende werking van de legging de neiging hebben te verslappen, omdat ze het werk van die spieren overnemen.

Wanneer vrouwen in de zomer voor het eerst hun lichaam tonen, is het door veelvuldig dragen van een legging vaak niet zo slank of stevig als het zou kunnen zijn. "Leggings verstoppen lichaamsdelen waar we niet van houden, dus kunnen we het probleem langer negeren en zijn we minder gemotiveerd om deze gebieden te trainen", zegt de Britse fysiotherapeute Sammy Margo.

Toch kunnen vrouwen die met de kwalijke neveneffecten van een legging kampen gemakkelijk van hun probleem afgeholpen worden. Dagelijks enkele oefeningen uitvoeren volstaat al. Het duurt ongeveer zes weken voor de beenspieren en buik strakker worden na de eerste trainingsdag.

Beeld: Photonews

Niet te missen