Het ideale moment voor een huwelijksaanzoek

Prins William wachtte bijna negen jaar voordat hij zijn Kate ten huwelijk vroeg. Anderen zijn binnen het half jaar na de eerste ontmoeting getrouwd. Is er eigenlijk een ideaal moment om je partner ten huwelijk te vragen - of beter, zelf gevraagd te worden?

ibroeksteeg

"Na 2,5 jaar hebben de meeste vrouwen een goed beeld van de persoon op wie ze verliefd zijn geworden. Ze weten dan wel of ze zijn slechte gewoonten kunnen verdragen of niet", zegt psychologe Corinne Sweet, die op basis van een onderzoek van 'I Love Natural Cork', concludeert dat het ideale moment om op de knieën te gaan na tweeënhalf jaar is aangebroken.

"Acht op tien mensen zijn van mening dat ze tenminste één jaar samen moeten hebben gewoond, voordat de grote vraag gesteld wordt. Maar 8,5 jaar is een beetje lang", lacht Sweet, verwijzend naar William en Kate, die pas na bijna negen jaar samenzijn in het huwelijk traden. "We zijn niet allemaal zo geduldig als Kate Middleton. Eén op de tien vrouwen dumpt hun vriend zelfs als hij te lang wacht met de vraag, en een op de zes raken verveeld als hij te lang wacht en ontmoeten iemand anders, terwijl ze nog op het aanzoek wachten."

Een huwelijksaanzoek wordt overigens het liefst gevierd met grote fles schuimende champagne, waarvan de kurk achteraf als mooie herinnering bewaard wordt.

Beeld: Photonews

Niet te missen