Limburger en schoonouders doodgeschoten door buurman in Australië

Donderdagavond 18 uur onze tijd is in Hectorville, een voorstad van het Zuid-Australische Adelaide, de uit Beringen afkomstige Luc Mombers doodgeschoten door zijn buurman. Ook zijn Zuid-Afrikaanse schoonouders, die op bezoek waren, werden gedood. Zijn 14-jarige zoon Marcel werd zwaargewond. Zijn vrouw Rika kon ontkomen.

fvranckx

Vrijdagochtend omstreeks 2.30 uur lokale tijd kregen de hulpdiensten een oproep van Rika Mombers. Amper twee minuten later waren twee politiemannen ter plaatse. Zij troffen een bloedbad aan en de dader nog ter plekke.

Donato Anthony Corbo (39) keerde zich meteen tegen hen en schoot een 28-jarige agent door de kaak. Daarop vluchtte hij het huis ernaast binnen. Dat bleek zijn eigen woning te zijn, waar hij zijn eigen moeder gijzelde. Tot hij zich na acht uur onderhandelen overgaf aan de politie, die inmiddels de hele omgeving had afgezet.

Tijdens de onderhandelingen met de politie riep hij dat ‘de duivel’ hem ertoe had aangezet.

Voorbereid

Luc Mombers, mechanicien op de luchthaven van Adelaide, werd meteen aan de voordeur beschoten door een duidelijk hierop voorbereide Corbo, die eerder al veroordeeld was voor een gewapende overval op een hotel.

Zwaar bloedend is Mombers nog het huis ingestrompeld om zijn vrouw tot vluchten aan te zetten. Zijn zoon Marcel kreeg een kogel in de hals en in de schouders. Mombers' schoonouders, die op bezoek waren in Adelaide, werden in hun slaap doodgeschoten. Alicia (18), de dochter des huizes, ontsnapte aan het drama omdat ze bij vrienden overnachtte.

Over het motief voor de uitval van Corbo wil de politie nog niets kwijt.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio