Digicorder tot 20 keer zuiniger

Wie vanaf deze week intekent op een digitaal televisieabonnement bij Telenet, krijgt de gloednieuwe digicorder geïnstalleerd. Die is niet alleen krachtiger en sneller, maar hij belooft vooral minder te knabbelen aan uw energiefactuur.

ghouben

Uw krant mocht de digicorder DC-AD2100 in primeur testen en ontdekte overwegend positieve punten. De grootste verbetering situeert zich in de snelheid.

Het nieuwe toestel laat een aalgladde navigatie door het menu toe en het zaptempo neigt eindelijk opnieuw naar het gemak van het analoge tijdperk, toen een druk op de afstandsbedieningsknop ook prompt resultaat sorteerde zonder dat een storend interval van een fractie van een seconde werd ingelast.

Ook het het verminderde stroomverbruik is een pluspunt. Als u de televisie uitzet, gaat de digicorder automatisch mee in stand-by (andersom gaat helaas niet: de decoder start niet met het inschakelen van de tv). En na een uur volgt de zogeheten ‘diepe slaap’. Zonder zich effectief volledig van het net te ontkoppelen, verbruikt het toestel volgens Telenet toch maar 1 watt meer, in plaats van de gebruikelijke 20 watt. Een aanzienlijk verschil.

De nieuwe digicorder, die er overigens vrijwel hetzelfde uitziet als zijn voorganger, herbergt een halve terabyte opslagruimte (tegenover 320 gigabyte voorheen), goed voor 200 uren televisieopnamen. Telenet liet er ook een derde tuner inbouwen, zodat u vanaf heden twee programma’s tegelijk van televisie kopieert, terwijl u naar een derde kijkt. Tot nu was dat soort dubbele opname alleen mogelijk als u een van beide uitzendingen volgde.

Er is ook goed nieuws voor wie de afstandsbediening dubbel gebruikt (zowel voor digicorder als televisie). Eindelijk is het klankprobleem opgelost: u moet niet meer navigeren tussen de mode- en aan/uit-toets om uw tv luider of stiller te zetten.

Auteursrechten noopten Telenet om de composietuitgang te schrappen. Het is dus voortaan niet meer mogelijk om een dvd-recorder aan te sluiten om uw favoriete programma’s vervolgens op een gegevensdrager te kopiëren.

Ook niet meer aanwezig: een scartpoort, wat bezitters van een ‘oude’ televisie verplicht tot aankoop van een nieuwe. En tot slot: het display toont alleen nog maar het zendernummer en niet meer de naam.