"Osama bin Laden is dood"

"Osama bin Laden is dood", dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama bekend gemaakt in Washington. "Een klein team heeft hem uitgeschakeld in Islamabad in Pakistan." De toespraak van de Amerikaanse president werd kort voor middernacht plaatselijke tijd live uitgezonden.

ghouben

De president maakte het nieuws bekend voor een juichende menigte voor het Witte Huis. Bin Laden, de leider van al-Qaida was 54 jaar. Sinds de aanslag op het WTC in New York in 2001 was hij de meest gezochte terrorist ter wereld.

Sinds augustus vorig jaar beschikten de Verenigde Staten over aanwijzingen van zijn verblijfplaats. Het uitschakelen van bin Laden was sinds het aantreden van president Obama de topprioriteit voor de CIA. Vorige week is het licht op groen gezet om bin Laden ook effectief uit te schakelen. Volgens CNN is hij door het hoofd geschoten door Amerikaanse militairen.

"Er zijn geen burgerslachtoffers gevallen. Een klein team heeft bin Laden uitgeschakeld in een vuurgevecht. Zijn lichaam is in handen van de Amerikanen", aldus Obama.