Ruwbouw chirogebouw eind mei klaar

- De winddichte ruwbouw (met ramen en buitendeuren) van het nieuwe chirogebouw dat de gemeene liet bouwen aan de Hernerweg, zal eind mei klaar zijn. De gemeenteraad keurde daarom donderdag al een verhuurcontract goed waardoor de vzw Chiroloft de volgende 18 jaar het gebouw mag huren aan 1 euro per maand.

Vanaf juni is het aan de Chiromeisjes Hern en de Chirojongens Hern om samen met ouders en andere handige vrijwilligers het interieur van het gebouw verder in te richten met elektriciteits- en waterleidingen, binnendeuren en muurbekleding. Raadslid Fons Capiot vond het raar dat de gemeente maar tot 2059 eigenaar blijft van het gebouw.

Schepen Driesen: “Tussen de gemeente en de grondeigenaar waar het gebouw op staat, is een erfpachtcontract opgemaakt van 50 jaar. Wij hadden ook liever een contract van 99 jaar opgemaakt, maar dat was niet hun wens.”

- De gemeenteraad werd voorgezeten door eerste schepen Werner Raskin (Vld): “Burgemeester Stulens en raadslid Josiane Caproens (sp.a) zijn verontschuldigd wergens verlof. Stulens was ook afwezig van maandag 11 tot en met 18 april en van donderdag 21 tot en met maandag 25 april. Toen was schepen Guy Thys waarnemend burgemeester.”

“En op 20 april liet ze zich nog eens door Thys vervangen als voorzitter van de politieraad van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst. Dat geeft toch geen pas als het Hoeselts beurt is om die raad voor te zitten”, vond Fons Capiot.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio