Multicultureel festival in 2012 op Kelchterhoef

- De gemeente gaat de uitbating van het cafetaria van oc ‘Het Park’ in Houthalen-Oost goedkoper maken. De voorbije vijf jaar waren er maar liefst vijf uitbaters, die er telkens opnieuw de brui aan gaven.

Volgens de meerderheid is de uitbating niet langer rendabel, onder meer door de lagere bezetting van het oc. Door tussen te komen in de huurprijs, hoopt de gemeente het cafetaria nu wel open te houden met een vaste uitbater.

- Deze zomer strijkt al het dancefestival ‘Extrema Outdoor’ neer op het recreatiedomein van de Plas in Kelchterhoef. De gemeente wil op die locatie volgend jaar graag nog een tweede festival, met vooral multiculturele muziek.

In het begin van de legislatuur had het bestuur al zo een festival beloofd. In 2012 hoopt Houthalen-Helchteren de eerste editie te kunnen lanceren.

- Oppositieraadslid Jules D’Oultremont (Sociaal en Democratisch) hekelde de verkeerschaos in de Tulpenstraat, nabij Hengelhoef. “Vooral in de weekends als de campingbezoekers vertrekken of aankomen ontstaan daar opstoppingen”, zo liet hij weten.

De gemeente wil nu samen met de uitbater van de camping bekijken hoe het wisselen van de campinggasten met minder verkeershinder gepaard kan gaan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio