Buurt voert actie tegen dancing Eddy Vandensteen

Eddy Vandensteen, de vroegere uitbater van Dancing Real in Tongeren, baat tegenwoordig de Montini in Brustem uit. Hij onderhandelde een maandelijkse huurovereenkomst met eigenaar Stefan Groven. De buurtbewoners dienden al een petitie in bij de burgemeester en de politie. Ze vrezen overlast en criminaliteit.

Dancing Montini was vroeger een druk bezochte dancing, maar sinds 2000 - onder de nieuwe naam Swing In - stapelden de problemen zich op. De poging om er een dancing voor dertigers van te maken mislukte en de eigenaar moest de deuren sluiten.

Het gebouw lag er te verkommeren en de poging om er een Carrefour in onder te brengen liep met een sisser af. Af en toe werd er nog eens een grote fuif of dance-avond georganiseerd.

Tot begin april de ex-uitbater van Dancing Real opdaagde. Meteen waren er klachten over nachtlawaai, wildplassen, afval op inritten, betreden en besmeuren van privé-eigendom en het achterlaten van gebruikte drugsspuiten.

Bewoners die hun ongenoegen kenbaar maakten, kregen verwijten naar het hoofd geslingerd. “Wij voelen ons onveilig als de dancing open is”, roepen ze in koor. Frituuruitbater Danny Sauwens betrapte enkele vandalen toen ze zijn terrasmeubels zaterdagnacht in auto’s aan het laden waren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio