Parkeerplaatsen voor UHasselt ook in weekend voorbehouden

Opvallend tafereel op de Hasseltse Koning Boudewijnlaan waar 30 van de meer dan 300 gratis parkeerplaatsen het hele weekend afgesloten bleven door een opengeklapt parkeerhek. De plaatsen zijn op weekdagen voorbehouden voor personeel van UHasselt, maar zouden in het weekend voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Het gaat ook om de plaatsen die het dichtst bij de binnenstad liggen.

“Dat zijn plaatsen voorbehouden voor het personeel van de universitaire rechtencampus”, legt schepen Rob Beenders uit. “We kregen opmerkingen uit de buurt over de verhoogde parkeerdruk daar, nu er daar nog meer studenten zijn. De rechtencampus zelf is voorlopig alleen bereikbaar via het Koekerellenpad en die plaatsen geven vlot toegang tot de campus.”

Toch is het volgens Beenders wel de bedoeling dat deze parkeerhekjes tijdens de weekends en vakantieperiodes neergelaten worden zodat de plaatsen ook beschikbaar zijn voor anderen.

“En uiteraard zal het UH-personeel, zoals alle andere bezoekers van de stad, tijdens de kermisperiode in september een andere oplossing moeten zoeken”, klinkt het.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio