Alle doden aanslag Marrakech geïdentificeerd

Alle doden van de aanslag in een café in Marrakech zijn geïdentificeerd. Dat laat een bron binnen het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten aan persbureau AFP.

ibroeksteeg

Volgens het nog niet verschenen onderzoeksrapport bevinden zich onder de slachtoffers acht Fransen, drie Marokkanen, een Brit, een Canadees, een Nederlander, een Portugees en een Zwitser.

Aan de hand van forensisch onderzoek is de identiteit van de slachtoffers vastgesteld. Er werd gebruk gemaakt van tandheelkundige en visuele herkenning door familieleden. Ook forensische technieken om vingerafdrukken en DNA te bepalen zijn aan te pas gekomen bij de identificatie.

Bij de aanslag raakten 21 mensen gewond, daarvan liggen elf – zes Fransen, drie Marokkanen en twee Nederlanders – nog in het ziekenhuis.

De aanslag vond donderdagmorgen plaats in een cafe op de Place Jamaa el-Fna, maar is nog niet opgeëist. Het is de bloedigste terreurdaad sinds de aanslag in Casablanca in 2003. Toen maakten twaalf zelfmoordterroristen 33 dodelijke slachtoffers.

Meer over Marokko