Bisschop van Tripoli bevestigt dood jongste zoon Kadhafi

De apostolische vicaris, de 'bisschop' van Tripoli,Giovanni Martinelli, heeft zondag telefonisch aan de Italiaanse tv-zender Sky TG24 de dood bevestigd van een van de zonen van de Libische leider Moammar Kadhafi, Saif al-Arab Kadhafi.

ibroeksteeg

Eerder op de dag hadden noch de NAVO, noch Amerikaanse regeringsambtenaren de door het regime aangekondigde dood bevestigd. "Ik bevestig de dood van de zoon van de raïs", zei mgr Martinelli. Die was op beelden van de Libische televisie, vertoond op Sky, te zien met andere religieuze gezagsdrager tegenover drie lijken, bedekt met een lijkwade en vlaggen.

De "bisschop" deed een oproep tot de NAVO en de VN om te stoppen met de bombardementen op Libië. "Ik vraag alstublieft een geste van menselijkheid tegenover de (Libische) leider, uit respect voor het leed na het verlies van een zoon."

Intussen hebben Libische regeringstroepen hun aanvallen op de opstandelingen in het westen van het land opgevoerd. Er zouden volgens berichten van de Libische jeugdbeweging op het internet gevechten zijn geweest rondom de stad Wazin nabij de grens met Tunesië. Volgens ooggetuigen zouden de aanvallen zondagochtend vroeg zijn begonnen en zouden ook zowat 60 pantsers 's avonds zijn opgerukt naar de zwaar bevochten stad Misrata.

Meer over Navo