Manifestanten steken diplomatieke missies in Tripoli in brand

Volgens een correspondente van het Franse persbureau AFP hebben manifestanten zondagmorgen vroeg brand gesticht aan de gebouwen van de Italiaanse ambassade en aan de residenties van de Italiaanse plus Britse ambassadeur in Tripoli.

ibroeksteeg

De gebouwen bevinden zich in dezelfde straat, kort bij de zetel van de Libische televisie in het hart van de Libische hoofdstad. Betogers rukten de Italiaanse vlag weg en gooiden ze op straat om dan door voertuigen te worden overreden. In de loop van de middag steeg er nog altijd rook op uit de gebouwen.

Getuigen vertellen dat de haven van het westelijke Misrata zondag in de vooravond in brand staat na hevige bombardementen waarbij minstens twee doden zijn gevallen. Ook hebben getuigen gemeld dat er zondag op Tunesisch grondgebied obussen zijn terechtgekomen tijdens een vuurgevecht tussen troepen die de Libische leider Moammar Kadhafi trouw zijn gebleven en opstandelingen. De projectielen sloegen in op 300 meter van de grens in een verlaten gebied ter hoogte van Dehiba, aldus het Tunesische persbureau TAP.

Beeld: Photonews