130.000 bezoekers voor O-parade in Genk (foto's + video)

Bijna 130.000 mensen hebben zondag de O-parade in het centrum van Genk bijgewoond. Opmerkelijk is de toename van het aantal Duitse en Nederlandse nummerplaten. Daaruit valt af te leiden dat de internationale uitstraling van de optocht toeneemt.

Nelis Chris

Wat ooit een bloemenstoet was, is inmiddels uitgegroeid tot een optocht met een mix aan kunst, theater, performances en uiteraard ook weer heel wat kleurrijke praalwagens.

“Er zullen dit jaar veel ooh’s zijn”, voorspelde Herman Roux, een van de organisatoren van het eerste uur. En gelijk had hij. Originele ontwerpen van NK praalwagens, maar vooral spektakel tussendoor. Ballonnendraken, luchtfietsen, extravagante steltlopers en nog veel meer fraais, hielden oud en jong twee uur lang in de ban.

De organisatoren zijn vastberaden om komend jaar het niveau nog wat hoger te tillen. “Bijna 130.000 bezoekers alleen voor de O-parade is niet niks”, zegt Erik Gerits, schepen van Evenementen.

“Het prachtige weer speelt uiteraard een rol. Maar we merken ook dat de internationale uitstraling van onze optocht toeneemt. Daarom trachten we elk jaar het weer een beetje beter te doen.”

Chris Nelis

Bekijk de reportage van TVL

:


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio