Titelstrijd blijft spannend in Nederland en Engeland

In de strijd om de Nederlandse landstitel houdt Ajax de spanning in eigen hand. De ploeg van trainer Frank de Boer won vanmiddag tegen sc Heerenveen (2-1) waardoor ze volgende week bij winst tegen FC Twente landskampioen kunnen worden.

ibroeksteeg

FC Twente, de ploeg van Michel Preud'homme, en Ajax bepalen op 15 mei in een onderling duel welke ploeg de titel in de eredivisie verovert. De Tukkers blijven op kop in de stand met 71 punten, 1 punt meer dan Ajax, en hebben over twee weken genoeg aan een gelijkspel om voor de tweede keer op rij landskampioen te worden. PSV is uitgeschakeld voor de titel, maar kan nog wel als tweede eindigen.

Ook in Engeland blijft het spannend. Manchester United heeft de titel in de Premier League nog niet op zak. De leider verloor zondagmiddag de topper op het veld van Arsenal: 1-0. Manchester United heeft nu nog drie punten voorsprong op Chelsea, Arsenal staat op zes punten.

In Italië kan in de Serie A Milan zijn eerste titel sinds 2004 al ruiken. De Milanezen hebben na een 1-0-zege tegen Bologna nog één puntje nodig. De Fransman Flamini maakte al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt.

Olympique Marseille liet zondag een steek vallen in de Franse Ligue 1. Het kwam thuis niet verder dan een 1-1 tegen Auxerre. Rijsel, dat zaterdag met 5-0 won van Arles, behoudt zo de leidersplaats. Marseille volgt op één punt. Lyon, dat tegen Toulouse ten onder ging met 2-0, lijkt af te haken voor de titelstrijd. Maar er staan nog vijf speeldagen op het programma in Frankrijk, dus er is nog veel mogelijk. Lyon staat net als Paris Saint-Germain op 7 punten van Rijsel.