Spaanse kardinaal krijgt infarct tijdens zaligverklaring en overlijdt

De Spaanse kardinaal Agustín García Gasco Vicente is zondag in Rome iets voor aanvang van de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II overleden aan een infarct. Dat hebben bronnen binnen het Vaticaan gemeld aan het gespecialiseerde persbureau I.media.

ibroeksteeg

Volgens het agentschap werd de kardinaal onwel en moest hij overgebracht worden naar een ziekenhuis nabij het Vaticaan, waar de voormalige aartsbisschop van Valencia even later overleed aan een infarct.

Volgens Italiaanse media werden zondagochtend talrijke toeschouwers onwel tijdens de ceremonie. Allicht speelden het warme weer, de grote drukte en de vermoeidheid na een nachtelijke gebedswake vele gelovigen parten.

Johannes Paulus II is zondag zalig verklaard door zijn opvolger Benedictus XVI. Na afloop van de ceremonie op het Sint-Pietersplein trok de paus naar de doodkist van zijn voorganger die is uitgestald in de Sint-Pietersbasiliek. De paus knielde neer en bad minutenlang. De volgende uren kunnen ook de gelovigen een groet brengen aan de kist.

Lees ook: Benedictus XVI verklaart voorganger zalig - miljoenen mensen in Rome

Meer over Rome