Hoe ga ik vandaag naar het werk? Je hebt de keuze... iedere dag opnieuw

Limburg is zeker niet zo filegevoelig als Antwerpen of Brussel. Maar het aantal voertuigen op onze wegen blijft stijgen. Gaan we wachten op ons deel van het fileleed? Op de fietspaden en busstroken is er meer dan plaats genoeg… nu de klik nog tussen onze oren. Afkicken! reageert tegen het automatisch naar de autosleutels grijpen voor iedere verplaatsing. De campagne van het provinciebestuur en Mobidesk Limburg wil je doen nadenken over je woon-, werk- en dienstverplaatsingen. Zijn er duurzame alternatieven op jouw maat en weet je ze te vinden? En dat hoeft niet steeds zonder auto, wel zonder ‘alléén in de auto’.

fvranckx

Toch is er geen handiger vervoermiddel… hij staat altijd klaar, je vertrekt wanneer jij wilt, … maar de auto kost ook handenvol geld en je weet wel wanneer je vertrekt, maar niet wanneer je aankomt. Als je de auto doordacht gebruikt, maak je hem een pak efficiënter. Vandaar ook ons campagnebeeld: de ‘duurzame’ GPS. Want je hebt iedere dag opnieuw de keuze hoe je naar het werk gaat. Je kan je vervoermiddel aanpassen aan je behoefte van de dag: boodschappen doen of niet, kinderen wegbrengen of niet, … elke situatie zijn eigen oplossing. Je kan dus iedere dag je GPS opnieuw instellen! Handig toch!

En dankzij je efficiënter vervoer help je niet alleen het milieu een handje, maar ook jezelf. Duurzaam naar je werk gaan betekent onmiddellijk kosten besparen! Minder naar de benzinepomp moeten rijden zorgt nu eenmaal voor een beter banksaldo aan het einde van de maand. Je beweegt ook meer als je de auto wat vaker laat staan waardoor je gezondheid op termijn aanzienlijk verbetert.

Niets dan voordelen dus!

Kom hier alles te weten over dit initiatief: Deel 2 Deel 1