Radzinski na 100e goal: "Europa zou niet logisch zijn"

Tomasz Radzinski scoorde zaterdag één keer tegen Cercle Brugge. Voor de Canadese aanvaller van Lierse was het zijn honderdste doelpunt in de Belgische eerste klasse.

kscherpenberg

"Ik heb er een jaar op moeten wachten, nu is het genieten", aldus de spits over het magische moment aan de micro van VRT. "De ploegmaats hadden iets moois in gedachten en wilden op het veld een grote 100 uitbeelden, maar ik vrees dat het een nul geworden is."

Radzinski herinnert zich niet goed wanneer hij net zijn eerste treffer maakte op de Belgische voetbalvelden. Hij vermoedt dat het in 1994 was, in het shirt van Germinal Ekeren.

Lierse heeft een zwaar seizoen achter de rug. De Pallieters ontsnapten maar nipt aan de play-downs. Nu voeren ze hun groep aan in play-off en is Europees voetbal zelfs nog mogelijk.

"Nu loopt het goed, we maken opnieuw grapjes in de kleedkamer. Ik wil hier blijven, de gesprekken zijn opgestart. Eerst ga ik op vakantie en dan zie ik wel. Europa? Daar denken we niet aan, het zou ook niet logisch zijn."