Omega Pharma blijft in het peloton

Het farmaceutische bedrijf Omega Pharma wil ook volgend jaar in het peloton een ambitieuze Belgische wielerploeg op internationaal niveau sponsoren. Dat liet het zaterdagavond weten in een communiqué.

kscherpenberg

"Omega Pharma heeft verrast kennis genomen van de beslissing van de Nationale Loterij om de samenwerking eind 2011 te beëindigen. De voorbije jaren werden de gemeenschappelijke doelstellingen, zowel ethisch als sportief, zowel nationaal als internationaal, ruimschoots bereikt. Omega Pharma-Lotto was een mooi project, en we zijn fier op de gemeenschappelijke realisaties. We dienen echter de beslissing van Lotto om andere wegen te bewandelen, te respecteren, en wensen hen oprecht veel succes in hun toekomstige sponsorprojecten", klinkt het.

Uit respect voor directie, sportdirecteurs, staf en renners en uit passie voor de prachtige wielersport zet Omega Pharma haar project in het peloton echter verder.

Maar liefst negentien renners hebben nog een contract tot minstens 2012. Enkel Jurgen Roelandts, Maarten Neyens, Francis De Greef, Olivier Kaisen, Kenny Dehaes en Adam Blyth zijn einde contract. Er is ook sprake van een optie op topper Philippe Gilbert (foto). Jurgen Van den Broeck tekende onlangs nog een meerjarige verbintenis.

Hier en daar wordt al gespeculeerd over een samenwerking met het Saxo Bank van Bjarne Riis.

Beeld: PhotoNews

Meer over Philippe Gilbert