Genk loopt uit na zege tegen Lokeren

Genk heeft zondagavond met 0-2 van Lokeren gewonnen in de Play-off I. Daarmee staat de Limburgse ploeg stevig aan de leiding. Ze loopt drie punten uit op Standard en Anderlecht.

fvranckx/ibroeksteeg

Lees ook: Geen doelpunten in Anderlecht-Club Brugge

Al vanaf het eerste fluitsignaal was De Bruyne een gesel voor de Lokerse verdediging. Ogunjimi kon zijn voorzetten niet omzetten in een goal, maar na een vrije trap van De Bruyne opende Matoukou wel de score: 0-1 voor Genk. Toch zakten de Limburgers daarna in en lieten ze Lokeren het spel maken. Zo kwamen de zwakheden van de thuisploeg naar boven.

Met 0-1 voorsprong gingen de Limburgers de rust in. Dankzij zijn ingevingen dwong Genk na de rust ook opnieuw kansen af, maar Copa hield Vossen tot twee keer toe van de verdiende 0-2.

Die 0-2 leek er aan te komen toen Taravel Vossen neertrok. De Fransman kreeg rood voor zijn actie en Barda mocht het verdicht vellen vanaf de stip, maar de Israelier miste en greep naar z'n lies. Die gemiste penalty was een keerpunt, waarna Genk opnieuw inzakte en Lokeren alles op alles zette.

Courtois redde nog een knal van Persoons en daarna kopte Overmeire naast. Ogunjimi besliste tenslotte de wedstrijd in de extra tijd met een laatste doelpunt en verstevigt daarmee de positie van de ploeg in de play-off I.

Doelpunten: 14' Matoukou 0-1, 91' Ogunjimi 0-2 Opmerking: 64' Barda mist penalty

RC Genk: Courtois, Mavinga, Joneleit, Matoukou, Anele, De Bruyne (81' Pudil), Tozser, Nadson, Barda (68' Vanden Borre), Ogunjimi, Vossen (88' Kennedy)

Lokeren: Copa, El Mouataz, Taravel, Tiko, De Roover, De Bock, Persoons, Leko (73' Deekman), Overmeire, Finnbogason (81' Mbayo), De Ceulaer

Rood: 63' Taravel (doorgebroken speler) Scheidsrechter: Boucot

Herbeleef hier de match:

Volg Lokeren-KRC Genk live

Beeld PhotoNews