Belgische tickets voor Olympische Spelen in Londen allemaal de deur uit

De Belgische tickets voor de Olympische Spelen in Londen van 2012 zijn allemaal de deur uit. De 8.000 nog resterende tickets die vandaag via het internet te koop werden aangeboden, zijn allemaal aan de man gebracht. Dat heeft een woordvoerder van Suseia, de enige Belgische olympische ticketverkoper, bevestigd.

wverhaert

De ticketverkoop ging op dinsdagavond 15 maart laat al van start, maar door de enorme stormloop aan gegadigden ging het onlinesysteem toen plat. Enkele uren later werd gepoogd om de site opnieuw te lanceren, maar tevergeefs. Geïnteresseerden moesten tot vandaag wachten om opnieuw hun geluk te beproeven.

"Alles heeft goed gewerkt en is zeer vlot verlopen", aldus de woordvoerder. "We hadden een aantal technische aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd, en deze keer zijn er geen problemen geweest." In totaal waren er 20.000 tickets beschikbaar voor de "gewone man" in België. In maart werden er al 12.000 verkocht.

Wie niet tot de gelukkigen behoort, kan nog tot dinsdag middernacht (Britse tijd) een gooi doen naar een ticket op www.london2012.com, de officiële site van de Olympische Spelen. Nadeel daar is dat alle aanvragen in een trommel belanden en worden uitgeloot. Ten laatste op 24 juni worden de gelukkigen die een ticket krijgen, bekendgemaakt.

Extra tickets?

Suseia en het Belgisch Olympisch Comité (BOIC) doen er intussen alles aan om nog bijkomende tickets los te weken. Dat zou kunnen gebeuren, als de Belgische atleten het in hun respectievelijke disciplines de komende maanden goed doen, het Belgische mannenteam hockey bijvoorbeeld.

Meer over Londen