Annick De Ridder (Open Vld) stopt als Antwerps gemeenteraadslid

Vlaams parlementslid Annick De Ridder (Open Vld) stapt op als Antwerps gemeenteraadslid. Ze stopt ook als bestuurder van het Havenbedrijf, maar blijft zetelen in het Vlaams parlement. Dat meldt ze zelf in een persbericht.

jrosquin

De Ridder stopt als gemeenteraadslid en als bestuurder van het Havenbedrijf om professionele redenen. De Ridder zal voor Katoen Natie van Fernand Huts consultancy-opdrachten rond windmolens uitvoeren. Die nieuwe professionele activiteiten zijn volgens De Ridder onverenigbaar met haar mandaat als gemeenteraadslid en als bestuurder van het Havenbedrijf.

"Om ieder belangenconflict te vermijden, en met het oog op het respect voor de deontologie, dien ik mijn ontslag in als gemeenteraadslid en stel ik mijn mandaat van bestuurder van het Havenbedrijf ter beschikking van Open Vld. "

Gemeenteraadsverkiezingen

De 32-jarige Annick De Ridder zetelt sinds 2004 in het Vlaams parlement en sinds 2007 in de Antwerpse gemeenteraad, waar ze sinds 2007 ook fractieleidster is. Eveneens sinds 2007 is ze bestuurder in het Antwerpse Havenbedrijf.

De Ridder blijft haar partij wel steunen. Of ze in 2012 op de Antwerpse Open Vld-lijst zal staan is nog onduidelijk. "Dat is zeer voorbarig. Ik wil mijn partij in ieder geval blijven steunen".

Vlaams parlement

De Ridder blijft wel zetelen in het Vlaams parlement. Ze werd getipt als een van de outsiders om Sven Gatz op te volgen als fractieleider. "Maar ik heb voorzitter Alexander De Croo al laten weten dat ik daar geen kandidaat voor ben. Wat ik doe, wil ik goed doen en je mag ook niet te veel hooi op je vork nemen", luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer