Standard blijft op één punt van leider Genk

Print
Standard blijft op één punt van leider Genk

Standard blijft op één punt van leider Genk

Standard heeft woensdagavond met 3-0 van Lokeren gewonnen. De ploeg van Dominique D'Onofrio blijft daarmee ongeslagen in play-off I en komt op één punt van leider Racing Genk te staan.

Standard begon sterk aan de wedstrijd. Nong en Tchité claimden al snel twee penalty's, maar die werden niet toegekend door scheidsrechter Delferiere. In de 31e minuut kreeg Tshimanga van Lokeren rood, omdat hij Nong onderuit schopte. De Luikenaars kregen voor die actie een penalty, maar deze werd niet verzilverd door Tchité. Pas vlak voor de rust, in de extra tijd, scoorde Carcela de eerste goal voor de Luikenaars.

Met tien spelers moest Lokeren in de tweede helft verder. Het eerste kwartier zakt het spel van voorstander Standard wat in, maar Lokeren wist dat niet uit te buiten. Standard nam het spel dan opnieuw in handen en had ook de beste kansen.

In de 78e minuut werd Tchité vervangen door Leye, die al direct binnen vijf minuten het tweede en derde doelpunt voor Standard scoorde. Van dichtbij tikte hij de 2-0 binnen en met een fraaie duik bracht hij al koppend de eindstand op 3-0 voor de Luikenaars.

Het duurde tot de laatste tien minuten voor de zege een zekerheid was voor Standard, maar daarmee blijft de Waalse ploeg nu wel op één punt van leider Genk staan.