thumbnail: null
thumbnail: null

Club Brugge blijft steken op 0-0 tegen Lokeren

Club Brugge is er niet in geslaagd tot op twee punten van leider Anderlecht te naderen. In Play-off I bleef de wedstrijd tussen Club en Lokeren steken op een 0-0 gelijkspel en dus werden de punten verdeeld.

ikerremans

Club kreeg de eerste kans na een kwartier, maar de trap van Dirar ging centimeters naast. Vlak daarna eisten zowel Club als Lokeren een penalty op, maar de Nederlandse ref Kuipers gaf geen van beide teams gelijk.

In de tweede helft bleef Club aanvallend spelen, maar Lokeren was gevaarlijk op de counter. Mokulu schoot nog op de verste paal. Club pakte uit met schoten vanaf de rand van het strafschopgebied en Copa liet zich een paar keer bijna verrassen, maar de 0-0 bleef op het scorebord. Een voorzet van Hoefkens raakte dan ook nog eens de paal.

Lokeren kreeg in de slotfase nog een mooie kans, toen Donk Mokulu neerhaalde. Ook nu gaf Kuipers geen krimp. Taravel gaf daarna nog een pas aan Persoons, maar die miste onbegrijpelijk.

Club Brugge blijft vierde op vier punten van Anderlecht in Play-off I. Lokeren staat op de zesde en laatste plaats, met vier punten minder dan AA Gent en negen punten minder dan paars-wit. Blauw-zwart mag woensdag op bezoek bij Racing Genk.