Wickmayer ontgoocheld na Belgisch verlies - forfait voor Stuttgart

Yanina Wickmayer is ontgoocheld na het verlies van België in de halve finale van de Fed Cup tegen Tsjechië. Wickmayer liet ook weten dat ze past voor het tornooi van Stuttgart, dat maandag begint.

ikerremans

"Het is natuurlijk niet leuk om te verliezen, maar ik heb alles gegeven. Mijn wedstrijd tegen Kvitova was misschien wel het sleutelmoment om nog te kunnen winnen, maar ik heb verloren. Daar zal ik mee moeten leren leven", aldus een teleurgestelde Wickmayer.

"Tijdens het dubbelspel zag je dat de Tsjechische ploeg veel meer samenspeelt. Ze speelden allebei zeer goed en Zahlavova-Strycova was dodelijk op de volley. Ik ga nu mijn knie even laten rusten en daarom zal ik het tornooi van Stuttgart niet spelen. Pas in Madrid treed ik opnieuw in competitie."

Kirsten Flipkens was haar sterke prestatie in het enkelspel ook al volledig vergeten na het verlies in het dubbel. "Het is frappant hoe euforie en teleurstelling zo dicht bij elkaar liggen op dit moment. Ik heb voor mezelf het maximum eruit gehaald. Ondanks de enorme druk om die wedstrijd te winnen heb ik gedaan wat ik moest doen."

2-3

Na wedstrijden van zaterdag stond het 1-1. Zondag verloor Yanina Wickmayer (WTA-23) tegen een sterke Petra Kvitova (WTA-18), maar Kirsten Flipkens (WTA-106) bracht de stand in evenwicht na een verdiende overwinning tegen de hoger gerangschikte Barbora Zahlavova-Strycova (WTA-19).

In het beslissende dubbelspel gingen Wickmayer en Flipkens ten onder tegen Zahlavova-Strycova en Iveta Benesova.

Meer over Kirsten Flipkens

Aangeboden door onze partners