België verliest beslissend dubbelspel tegen Tsjechië

België is er niet in geslaagd de finale van de Fed Cup te halen. Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens verloren het beslissende dubbelspel tegen Tsjechië met 6-4 en 6-4.

ikerremans

Barbora Zahlavova-Strycova en Iveta Benesova waren te sterk voor de Belgische meisjes. Het werd tweemaal 4-6 na 1 uur en 10 minuten. Het Tsjechische duo zette de 2-3 eindstand op het scorebord en verzekerde Tsjechië van een finaleplaats in de Fed Cup op 5 en 6 november in en tegen Rusland.

Breaks

Beide teams hielden in de eerste set lang gelijke tred, maar in het negende game hadden de Tsjechen genoeg aan een breakpunt om 4-5 voor te komen, om daarna de set rustig uit te serveren: 4-6 na 35 minuten.

Wickmayer en Flipkens moesten vervolgens de tweede set winnen om in de running te blijven voor een finaleplaats en probeerden bijgevolg de druk op te voeren. De Belgen kwamen één break voor (3-1), maar Zahlavova-Strycova, duidelijk meer in haar sas in het dubbelspel, hield Tsjechië overeind.

Opnieuw in het negende game klommen de Tsjechen op voorsprong na een break (4-5) en daarna serveerden ze de wedstrijd uit (4-6).

Rusland

Eerder op de dag stuntte Kirsten Flipkens tegen de veel hoger geplaatste Zahlavova-Strycova (WTA-49) en won in twee sets. Yanina Wickmayer verloor haar partij tegen Petra Kvitova (WTA-18). Zaterdag won Wickmayer haar wedstrijd, maar kon Flipkens de buit niet binnenhalen. De Belgische meisjes moesten het dubbelspel zondagavond dus winnen, maar slaagden daar niet in.

Lees ook: Kirsten Flipkens stunt en brengt België weer op 2-2 Lees ook: Wickmayer kan niet winnen: België 1-2 achter

Het is de eerste keer dat Tsjechië een Fed Cup-finale speelt sinds de onafhankelijkheid van het land. Het voormalige Tsjecho-Slowakije haalde zes keer de finale en won daarin maar liefst vijf keer. Tegenstander is Rusland dat Italië met 5-0 uitschakelde in de andere halve finale.

Meer over Tsjechië