Kirsten Flipkens stunt en brengt België weer op 2-2

Kirsten Flipkens (WTA-106) heeft haar belangrijke wedstrijd tegen de Tsjechische Barbora Zahlavova-Strycova (WTA-49) gewonnen. Ze brengt ons land opnieuw op een gelijkspel in de halve finale van de Fed Cup. Wickmayer had haar partij eerder op de dag verloren.

ikerremans

Flipper had maar twee sets nodig om Strycova uit te schakelen. Het werd 6-2, 6-3.

Na een aarzelend begin lukte in de eerste set alles voor Flipkens. Met haar slices en goede spreiding bracht ze de onzekere Zahlavova-Strycova constant in de problemen. De opslag van de Tsjechische leed onder de druk die Flipkens stelselmatig opvoerde en drie breaks later stond de 6-2 setstand op het bord.

De Spiroudôme in Charleroi voelde dat een stunt in de maak was terwijl Zahlavova-Strycova in de eerste twee games van de tweede set de fouten verder bleef opstapelen (2-0). De Tsjechische leek te bezwijken onder de druk, maar even later maakte ze toch weer mooi gelijk (2-2). In de twee daaropvolgende games trok Flipkens opnieuw aan het langste eind, waarna ze Zahlavova-Strycova de genadeslag toediende (6-3).

Dubbel

Het staat nu 2-2 tussen België en Tsjechië. Het dubbelspel van zondagavond moet nu beslissen of ons land doorgaat naar de Fed Cup-finale tegen Rusland.

Yanina Wickmayer (WTA-23) was er in de derde enkelwedstrijd niet in geslaagd om Petra Kvitova (WTA-18) uit te schakelen. Flipkens had dus geen andere keuze dan winnen, wilde ze ons land in de running houden.

België speelde in het verleden al twee keer de finale van de Fed Cup. In 2001 werd er gewonnen tegen Rusland, in 2006 was Italië te sterk. Tsjechië speelde sinds de onafhankelijkheid nog geen enkele Fed Cup-finale. Het voormalige Tsjecho-Slowakije haalde zes keer de finale en won daarin vijf keer.

Meer over Kirsten Flipkens

Aangeboden door onze partners