Wickmayer kan niet winnen: België 1-2 achter

Yanina Wickmayer (WTA-23) is er niet in geslaagd om haar wedstrijd tegen de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-18) te winnen in de Fed Cup. Wickmayer speelde zondagmiddag de derde enkelwedstrijd in de halve finales van de Fed Cup tussen België en Tsjechië. Ons land staat nu 1-2 achter.

ikerremans

Kirsten Flipkens (WTA-106) moet nu winnen om de kansen open te houden. Zij speelt vanaf 16.15 uur de laatste enkelwedstrijd tegen Barbora Zahlavova-Strycova (WTA-49). Als Flipkens verliest, is het over en uit voor de Belgen. Als ze wint moeten de Belgische meisjes ook het dubbelspel nog in de wacht slepen.

"Alles is nog mogelijk in de volgende wedstrijd", zei Fed Cup-kapitein Sabine Appelmans na de wedstrijd van Wickmayer. "Yanina speelde goed, maar Kvitova was nog iets beter. Yanina won de eerste set verdiend, maar in de tweede set veranderde het momentum. Kvitova kwam beter en beter in de wedstrijd en in de derde set was er geen houden meer aan. Kirsten is klaar voor het duel met Zahlavova-Strycova."

Wickmayer

De Tsjechische Petra Kvitova speelde gevarieerd tennis tegen Wickmayer en won uiteindelijk in drie sets: 7-5, 4-6 en 2-6.

Wickmayer haalde de eerste set binnen met 7-5, maar in de tweede set draaide Kvitova de rollen om. In het derde game ging ze door de opslag van Wickmayer om daarna die voorsprong niet meer af te staan: 4-6.

In het begin van de allesbeslissende derde set ontvouwde zich hetzelfde scenario. Opnieuw in het derde game brak de Tsjechische door de opslag van Wickmayer. Kvitova rukte steeds vaker op naar het net. Wickmayer geraakte niet meer in de wedstrijd en ging uiteindelijk met 2-6 de boot in.