Gimv en Vlaamse overheid springen Alfacam bij

De beursgenoteerde televisiedienstengroep Alfacam uit Lint heeft 4 miljoen euro vers geld opgehaald. Tegelijk werden de schulden van het bedrijf herschikt.

jvangeyte

Alfacam raakte de voorbije maanden in een lastig parket. De expansie van het bedrijf en het floppen van het Exqi-project hadden handenvol geld gekost.

Om de zaken financieel recht te trekken, diende Alfacam zijn financiële draagkracht te versterken.

Het televisiedienstenbedrijf haalt alvast 4 miljoen euro aan vers geld op. 3,2 miljoen euro wordt opgehaald via de uitgifte van nieuwe aandelen. 800.000 via de uitgifte van een achtergestelde lening met warranten. De transactie wordt in gelijke mate onderschreven door hoofdaandeelhouder Fehervari en de Gimv.

De uitgifte van nieuwe aandelen past binnen het toegestaan kapitaal. Dat is het geld dat de raad van bestuur mag ophalen zonder een nieuwe toestemming te moeten vragen aan de algemene vergadering van aandeelhouders.

Herschikking

Tegelijk komt er een herschikking van de leningen. ING, KBC, Dexia en BNP Paribas Fortis staan een spreiding van de lasten over langere periode toe.

Technisch gebeurt dit via het toekennen van een nieuwe lening van 20,5 miljoen euro met waarborg van de Vlaamse overheid via Gigarent. Alfacam betaalt hiervoor wel een premie.

Ook werd ook de looptijd van de bestaande achtergestelde leningen van GIMV en ING PE verlengd tot 2016.

JVG

Aangeboden door onze partners