Lewis Hamilton wint spannende F1-race in China

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van China gewonnen. Sebastian Vettel (Red Bull) werd tweede en blijft comfortabel WK-leider.

kscherpenberg

De regerende wereldkampioen startte van op de poleposition, maar werd meteen voorbijgesneld door de twee McLarens.

Jenson Button verspeelde de leiding toen hij zich voor een pitstop per vergissing aanmeldde bij Red Bull. Wat volgde was een spannende race zonder brokken.

In het slot wist Hamilton rivaal Vettel te verschalken. Opvallend was ook de prestatie van Mark Webber. De Australiër startte als 18e en wist zich nog op het podium te nestelen.

Jérome D'Ambrosio (Virgin) kende geen problemen in Sjanghai. De Belg werd als 20e afgevlagd en deed zo beter dan zijn ploegmakker Timo Glock. De Spanjaard Jaime Alguersuari (Toro Rosso) was de enige die de finish niet haalde.

"Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd", aldus Jérôme D'Ambrosio. "Het is de tweede keer dat ik de finish haal, dus daarmee ben ik al blij. Ik denk dat ik dit weekend telkens beter werd, en mijn wedstrijdritme was beter dan in de eerste twee manches, wat ook goed is. De eerste ronde was best amusant, met een geanimeerd duel met Timo. Hij ging me voorbij, dan ik hem, waarna hij me weer inhaalde. Ik hou van dit soort wedstrijden. Ik merk dat ik vooruitgang boek en dat is het belangrijkste. Nu kan ik me richten op Turkije."

Uitslag:

1.L.Hamilton (GBr-McLaren) 2.S.Vettel (Dui-Red Bull) 3.M.Webber (Aus-Red Bull) 4.J.Button (GBr-McLaren) 5.N.Rosberg (Dui-Mercedes) 6.F.Massa (Bra-Ferrari) 7.F.Alonso (Spa-Ferrari) 8.M.Schumacher (Dui-Mercedes)

WK-stand:

1. S. Vettel 68 2. L. Hamilton 47 3. J. Button 38 4. M. Webber 37 5. F. Alonso 26

Meer over Lewis Hamilton