thumbnail: null
thumbnail: null

Katholieken protesteren tegen houten blokje voor geslachtsdelen Christus

Waardig Katholiek, een werkgroep van conservatieve katholieken, is niet te spreken over een tentoonstelling die momenteel loopt in de Kathedraal van Hasselt. Volgens de organisatie banaliseert de expositie de Heilige Sacramenten. Ze roepen op tot een stil protest tegen de godslastering.

fvranckx

"We zijn heel teleurgesteld, omdat de Kerk de indruk geeft dat alles kan en mag", zegt Jens Taskin, woordvoerder van de verzetsbeweging.

"De deken van Hasselt vindt het maar normaal dat Christus op de tentoonstelling in de Kathedraal zo profaan wordt afgebeeld met een houten blokje voor zijn geslachtsdelen. Het Heilig Sacrament wordt zo geseksualiseerd en interpretatievrij verklaard, wat gewoon niet kan.

Dergelijke afbeeldingen zijn totaal misplaatst in een kerk, zeker in de Vasten, want daardoor wordt de hele sacraliteit van de Goede Week aangetast. Wij vinden dat priesters dat normbesef ook moeten hebben. We lezen vandaag allemaal in de kranten wat er gebeurt als dat niet meer het geval is", aldus de kwade woordvoerder.

Waardig Katholiek roept medestanders op om aanstaande dinsdag om 15 uur te verzamelen aan de ingang van de kathedraal in Hasselt, liefst in het zwart gekleed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer