thumbnail: null
thumbnail: null

"Ook misbruik tweede neefje Vangheluwe is verjaard" (video)

De Brugse procureur Jean-Marie Berkvens laat weten dat het parket op de hoogte was van het tweede slachtoffer van Roger Vangheluwe, ex-bisschop van Brugge. Maar ook die feiten van seksueel misbruik zijn verjaard.

ikerremans

Berkvens wees er wel op dat de Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy nog een onderzoek voert naar schuldig verzuim binnen de Kerk.

Vangheluwe gaf donderdag, in een interview aan het VT4-programma 'Vlaanderen Vandaag', toe dat hij niet één, maar twee van zijn neefjes seksueel heeft misbruikt. De speurders die belast waren met het gerechtelijk onderzoek tegen Vangheluwe wisten dat er een tweede slachtoffer was.

Bekijk hier het exclusieve interview met VT4.

"Dit tweede geval doet hij af als een akkefietje, wat het niet is, maar die feiten zijn ook verjaard", aldus Berkvens. De publieke verklaring van Vangheluwe verandert dus niets aan de zaak in Brugge.

Maar Berkvens wijst wel op het onderzoek dat nog in Brussel loopt naar schuldig verzuim binnen de Kerk en waar ook Vangheluwe in betrokken is. De ex-bisschop gaf in zijn interview immers toe dat hij het misbruik had toegegeven aan een biechtvader.

Beeld: VT4

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer