Brasserie in vroegere zaak Grutman

Wellicht nog voor de zomer opent op de hoek van de Hasseltse Havermarkt en Ridder Portmansstraat een brasserie annex lounge bar in het vroegere statige pand Grutman. Uitbater wordt Michel Renquin, niet de gewezen Rode Duivel, maar wel een jongere naamgenoot die in Knokke al het soortgelijke Astoria Palace runt.

“Ik ben blij dat de kogel door de kerk is”, zegt Philip Fryns die het pand bezit en er jarenlang handel in dreef. “In mei starten de verbouwingswerken en ik heb begrepen dat ze echt zo snel mogelijk van start willen gaan. Het hoeft dus niemand te verbazen als de zaak voor de zomer al open gaat.”

Michel Renquin zelf genoot donderdag van een snipperdag en was niet bereikbaar. Toch lekte uit dat in de zaak niet alleen gegeten en gedronken kan worden maar dat er ook plaats is voor optredens of stand-up comedians.

“We zijn echt blij met de invulling die ze aan deze zaak en deze buurt geven”, zegt schepen Rob Beenders. “We zijn dan ook akkoord gegaan met de vraag om de parkeerplaatsen in de onmiddellijke buurt in te richten als terrasruimte. Op relatief korte termijn wordt de Havermarkt immers heraangelegd en is er meer plaats voor terrassen voorzien.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio