Binnenkort ook trouwen tussen de bloesems

Trouwen gebeurde tot nu in het stadhuis, maar als het van raadslid Carl Nijssens (CD&V) afhangt komt daar snel verandering in. Hij wil drie mogelijke locaties toevoegen, onder andere in het kerkje van Guvelingen, tussen de bloesems. Maandag komt het voorstel op de gemeenteraad.

“Op basis van een nieuwe federale wet mag de gemeenteraad locaties aanduiden buiten het gemeentehuis. Mijn voorstel ik dat je in de toekomst kunt huwen tussen de bloesems, boven op de abdijtoren en in het stadspark”, zegt Nijssens.

Vorig jaar werden in Sint-Truiden ruim 150 burgerlijke huwelijken voltrokken. “Onze stad heeft bijzondere historische en toeristische plaatsen met een idyllisch karakter. Trouwen op zo een plek maakt die dag onvergetelijk en speciaal. Sint-Truiden moet zich profileren als een ‘trouwvriendelijke’ stad”, aldus Nijssens.

“Goed voorstel”

Hij kan alvast rekenen op de steun van de schepenen van Cultuur en Toerisme. “Een goed voorstel dat de mooiste plekjes van onze stad op de kaart zal zetten”, zeggen Stippelmans en Vossius.

De onkosten verbonden aan het burgerlijk huwelijk en het trouwboekje blijven onveranderd. Voor de verplaatsing van de ambtenaar van de burgerlijke stand naar deze externe locaties en het ‘trouwklaar’ maken van de locatie wordt een bijkomende onkostenvergoeding van 150 euro per huwelijk gevraagd.JCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio