Fietsdiefstal Roos Van Acker doorgestoken kaart?

Er is iets niet pluis met de fietsdiefstal waarvan Roos Van Acker het slachtoffer beweert te zijn. De camerabeelden die ze heeft verspreid, zijn nep. De politie van Mechelen vindt het ook vreemd dat er geen aangifte werd gedaan.

ikerremans

Zowat een week geleden stuurde de tv-presentatrice een bericht de wereld in om haar fiets terug te vinden. Van Acker was blijkbaar zo blij met haar beige Oxfordfiets, type ‘classic negro’, dat ze hem zelfs bedacht met een naam: Manfred.

Geen aangifte

Afgelopen dinsdag heeft Roos Van Acker op YouTube camerabeelden geplaatst van de dief. Maar die beelden zijn allicht niet echt. “Van onze bewakingscamera komen de opnames alleszins niet, maar ze zijn wel in de buurt van onze camera op de IJzerenleen gemaakt”, zegt woordvoerder Maurice Dommicent van de Mechelse politie. "Wij vermoeden dat er werd gefilmd vanuit een raam.”

Enig veldonderzoek geeft hem gelijk. Het is overduidelijk het raam van kledingzaak Van Hassels op de IJzerenleen dat dienst heeft gedaan voor de opnames. Daar weet de verkoopster van niets. Maar ze herinnert zich wel dat een collega begin deze week vlak voor sluitingstijd een vraag kreeg om foto’s te maken vanuit het raam. Voor het stadsmagazine De Nieuwe Maan werd de dame wijsgemaakt. Hallo stad Mechelen? “Voor ons zijn er helemaal geen foto’s gemaakt op de IJzerenleen”, reageert Frederik Picard van de afdeling marketing en communicatie.

Bij de lokale politie denken ze eerder in de richting van een nieuw televisieprogramma. “Deze diefstal heeft veel ruchtbaarheid gekregen in de media. Maar een aangifte is er niet gebeurd. Dat vinden wij toch een beetje vreemd”, stelt Maurice Dommicent.

Van Acker zelf was de hele dag onbereikbaar. Op Twitter beweert ze nu dat er geen sprake is van een tv-programma. "Fiets is echt weg."

Bekijk hier de beelden:

Sven Van Haezendonck