Woestijnvis zet de Laatste Showband op straat

De Laatste Show gaat volgend seizoen verder zonder de Laatste Showband. Exit Patrick Riguelle en zijn medemuzikanten. De bandleden hadden hun agenda voor het najaar vrijgehouden op vraag van productiehuis Woestijnvis, maar afgelopen vrijdag kregen ze te horen dat de band uit het programma verdwijnt.

ghouben

"We willen de muziek vanaf volgend jaar op een andere manier invullen. We herbeginnen met een wit blad", zegt eindredacteur Sem Van Hellemont van De Laatste Show in een krant van de Corelio-groep.

Het is niet de bedoeling de Laatste Showband te vervangen door een andere groep. "Want we beseffen dat de Laatste Showban de beste talkshowband is die er rondloopt", zalft Van Hellemont. Het is evenmin een besparingsoperatie. Het vrijgekomen budget wordt anders besteed. Er zal live muziek aan bod blijven komen, maar misschien gaan Woestijnvis en Eén, waarmee de beslissing in samenspraak is genomen, de uitgenodigde artiesten meer laten optreden met hun eigen band.

Riguelle & co zorgden al 12 jaar voor de muzikale omlijsting. Riguelle werkt in vast dienstverband voor Woestijnvis, zijn bandleden waren freelance. Zowat alles aan het programma is al veranderd. In totaal passeerden een vijftigtal rubrieken de revue, vier verschillende presentatoren droegen het programma.