"Wij staan achter Fatima's die de vrijheid opzoeken"

De socialistische vrouwen in Nederland zijn tegen de hoofddoek. De PvdA Vrouwenorganisatie wil geen verbod maar vindt wel dat er kritiek moet kunnen uitgeoefend worden op vrouwen die voor een hoofddoek kiezen.

ghouben

Dat zegt voorzitster Keklik Yücel (foto) van de Vrouwenorganisatie vandaag in de gratis verspreide krant De Pers: "Als iemand vrijwillig een doekje om haar hoofd wil, moet dat mogen, behalve bij de politie en in de rechtspraak... De oorsprong vanuit de islam is wél - en daar heb ik moeite mee - de gedachte dat als je je hoofd niet bedekt, mannen seksuele gevoelens over jou kunnen hebben die alleen je echtgenoot toekomen. Dat had in de oertijd misschien een functie. Maar kom op zeg, 2011 in een westerse samenleving: de gelijkheid van man en vrouw is zó'n fundament, daar is voor mij geen compromis op mogelijk".

"Wij kunnen niets maar dan ook niets hebben met mannen of vaders of ooms die meisjes en vrouwen verplicht een hoofddoekje op laten doen", aldus nog Keklik Yücel. Ze veronderstelt dat PvdA-partijleider Job Cohen ook tegen sociale, religieuze en culturele druk is maar vindt dat het duidelijker mag worden dat de PvdA als partij "achter Fatima's staat die de vrijheid opzoeken".

Aangeboden door onze partners