thumbnail: null
thumbnail: null

Westerlo haalt puntje in Waregem

Het duel Zulte Waregem-Westerlo in groep B van play-off II is op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Habibou scoorde net voor de rust voor Zulte en Henrique deed hetzelfde voor Westerlo aan het begin van de tweede helft.

drombouts

Westerlo blijft zo aan de leiding in deze groep met 4 op 6. Zulte Waregem is derde met 1 punt. KV Kortrijk (1 op 6)en Germinal Beerschot (4 op 6) speelden zaterdag ook 1-1 gelijk in groep B.

Zulte en Westerlo, dat zich eerder deze week plaatste voor de Bekerfinale, begonnen ongeïnspireerd aan de partij. Trainer Jan Ceulemans stelde heel wat jonge spelers op bij Westerlo, Vanthournout bedankte bijna door de 0-1 te maken, maar doelman Bossut was alert.

Bij Zulte was Habibou de beste man. Op aangeven van Chevalier maakte hij vlak voor de rust dan ook de 1-0, een verjaardagsgeschenk voor de jarige coach, Hugo Broos (foto links).

Ceulemans liet in de tweede helft zijn spits in vorm Henrique opdraven die meteen ook scoorde na een hoekschop. Zulte deed er alles aan om de drie punten thuis te houden, maar D'Haene, Delaplace en Habibou kregen de bal niet meer in de netten. Het bleef 1-1.

Aangeboden door onze partners