thumbnail: null
thumbnail: null

Reacties Cancellara, Van Petegem en Hushovd na Parijs-Roubaix

Fabian Cancellara stond met een tweede plaats in Parijs-Roubaix na Milaan-San Remo (tweede) en de Ronde van Vlaanderen (derde) nog maar eens op het podium.

drombouts

"Ik heb er echt alles aan gedaan, maar het heeft niet mogen zijn. Ik heb gereden om te winnen", zei de Zwitser. "Hushovd wou vandaag graag winnen, maar hij zat met een lastige tactische situatie omdat zijn ploegmaat Vansummeren voorop reed."

"Achteraf bekeken heb ik een mooie koers gereden. Ik ben er trots op dat ik uiteindelijk toch nog tweede ben geworden. Je kan immers niet altijd winnen."

Hushovd

"Onze ploeg heeft vandaag een perfecte koers gereden", vertelde Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) die achtste werd op 47 seconden van zijn ploegmaat Vansummeren.

"We hadden twee ploegmaats voorop en daarom kon ik in de achtervolging niet meerijden. Cancellara was misschien teleurgesteld, maar dat is nu eenmaal wielrennen."

"Ik ben heel blij voor Johan en ben trots op hem. In de ploeg noemen we hem 'potato' (aardappel, red.) omdat hij op elk parcours er iets van kan maken. Hij wordt beloond voor zijn harde werk, dit is een verdiende zege."

Van Petegem

Peter Van Petegem, ploegleider bij Garmin-Cervélo, was uiteraard erg blij met de zege van Vansummeren. De twee reden in 2005 en 2006 bovendien nog samen in de Lotto-ploeg.

"We hebben het tactisch goed aangepakt", zegt de winnaar van Parijs-Roubaix in 2003. "Hushovd was heel sterk en zei dat hij Cancellara kon volgen. We hebben beslist dat ze achter de leiders mochten aangaan tot aan Carrefour de l'Arbre."

"Vanaf daar hebben we voluit de kaart Vansummeren getrokken. Johan was erg sterk. Hij heeft het gedaan op dezelfde manier als ik destijds. Hopelijk volgen er nog zeges", aldus Van Petegem op Sporza.

Foto's Photonews

Meer over Fabian Cancellara