Koppel uit Kinrooi slachtoffer van carjacking

Een koppel uit Kinrooi is in de nacht van zaterdag op zondag in het Nederlands-Limburgse Weert het slachtoffer geworden van een carjacking, waarbij de daders zich voordeden als politieagenten. De carjackers gebruikten een vuurwapen.

drombouts

Op de Maaseikerweg ter hoogte van Tungelroy haalde een auto met een transparante balk tegen de achterruit het voertuig van het koppel in. Op de balk verscheen "Politie volgen" als tekst. De vrouw dacht dat het om een politiecontrole ging en volgde de zogezegde politieauto.

Op de Dijkerstraat in Weert deed het politievoertuig het Belgisch koppel stoppen. Op dat ogenblik kwam een derde wagen aanrijden, die vlak achter het Belgisch voertuig stopte. Uit die auto stapten twee mannen met bivakmutsen, die het koppel dwongen uit te stappen. Er werd met het vuurwapen gedreigd.

Daarna gingen de carjackers aan de haal met de zwarte Audi Q7 van het koppel. Ook de vermeende politiewagen verdween. De auto, waarmee de carjackers ter plaatse kwamen, een Suzuki Alto, was zaterdag in Nederweert-Eind gestolen. Dat maakte de politie Limburg-Noord in Nederland zondag bekend.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio