Lichamen nog hele nacht in winkelcentrum Alphen

In het Nederlandse Alphen aan den Rijn zijn de lichamen van de zes dodelijke slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum de Ridderhof 's nachts nog urenlang blijven liggen. De politie heeft intussen ook een tienerjongen opgepakt die het bloedbad dreigde over te doen.

kscherpenberg

Pa na middernacht - na afloop van de zoektocht naar eventuele explosieven in het centrum - ging het forensisch onderzoek van start. De politie ging zo nauwkeurig mogelijk te werk. Uren later pas werden de eerste lichamen van slachtoffers met lijkwagens weggebracht.

Lees ook: Schutter (24) bloedbad in Alphen was lid van schietvereniging

Zaterdag werden ook andere winkelcentra in Alphen aan den Rijn ontruimd. De omwonenden van twee van de drie centra mochten de nacht doorbrengen in hun eigen woonst. Het derde, Aarhof, werd niet vrijgegeven.

Tristan Van der V., de 24-jarige schutter, had in zijn wagen een briefje achtergelaten waarop geschreven stond dat hij in die centra explosieven had verstopt, maar dat bleek een leugen.

Twitter

In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet een 17-jarige jongeman aangehouden. Hij had op Twitter een berichtje geplaatst dat hij de schietpartij in zijn eigen dorp wilde overdoen.

Medeleven

Gerrit Schotte, minister-president van Curaçao, heeft intussen ook een brief geschreven naar zijn Nederlandse collega, Mark Rutte. Daarin deelt Schotte zijn medeleven mee aan de nabestaanden van de slachtoffers.

''We delen de gevoelens van verdriet en ontzetting over de onbegrijpelijke gebeurtenissen", klinkt het. "Wij wensen tevens de gewonden en andere personen die op enigerlei wijze van deze tragische actie getuige zijn geweest heel veel sterkte toe bij het herstel en het verwerkingsproces."