thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Genk verliest van Standard na zinderende slotfase

Leider Racing Genk heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag van eerste achtervolger Anderlecht in play-off I. De Limburgers gaven een 0-1 voorsprong nog uit handen tegen Standard. In de slotfase zorgden Wistel en Nong voor de 2-1 eindstand. Anderlecht verloor met 3-0 van Club Brugge.

fvranckx

De spanning is zo te snijden in de play-offs. Genk blijft leider met 35 punten, Anderlecht (33 punten) is nog altijd tweede, maar Standard, Club Brugge en AA Gent zijn nu genaderd tot op vier punten van Genk.

Genk eiste het spel op in de beginfase. Zo moest Bolat bij de pinken zijn toen Vanden Borre zich aan een volley waagde. Standard had het moeilijk maar wist stilletjes aan wel het initiatief over te nemen. Tchité en Leye botsten echter op de Limburgse verdediging.

De beste kans in de eerste helft was nog voor Genk. De Bruyne kwam alleen af op Bolat, maar hij liet het afweten in de afwerking.

Na de rust bleef Standard Genk onder druk zetten terwijl de Limburgers geen kansen weggaven. Genk loerde op de counter en na 66 minuten was het raak. De Bruyne speelde Tözser vrij en na een gekruist schot van de Hongaar moest Bolat zich omdraaien.

Standard gaf zich echter niet gewonnen en toen Courtois in de slotfase Nong onderuit haalde, zette Witsel de strafschop feilloos om. Sclessin ontplofte helemaal toen Nong in de blessuretijd nog de 2-1 maakte. Zo liet Genk een grote kans liggen om uit te lopen op Anderlecht. Standard doet, net als Club Brugge en AA Gent, weer helemaal mee in de titelstrijd.

Herbeleef de topper Standard-Genk:

Volg Standard-KRC Genk live