Vlaamse moslimextremist bedreigt Geert Wilders met de dood (video)

De Nederlandse politicus Geert Wilders wordt door de fundamentalistische islamitische groepering Sharia4Holland bedreigd. In een filmpje bedreigt Fouad 'Abu Imran' Belkacem, de islamitische extremist achter Sharia4Belgium, Wilders met de dood.

ibroeksteeg

"Wilders, denk je niet dat er een moslim zal zijn die op een dag jou larie beu zal zijn en zal doen wat Mohammed Bouyeri heeft gedaan?" klinkt het aan het adres van Wilders. Mohammed Bouyeri is de moslimextremist die de cineast Theo van Gogh op klaarlichte dag in Amsterdam vermoordde.

Wilders, die donderdag werd ingelicht over de bedreiging, reageert geschrokken op de beelden. "Het is walgelijk, meer dan fout. Het is wel duidelijk waar hij op uit is. Dit is aanzetten tot geweld tegen mij." De PVV-leider zegt aangifte te zullen doen wegens bedreiging. Op de vraag of hij vindt dat het filmpje van internet gehaald moet worden, zegt Wilders: "Het filmpje in de ban? Die man moet in de ban!"

De bedreigingen tegen Wilders zijn een reactie op zijn aankondiging dat hij volgend jaar komt met een vervolg op 'Fitna', zijn eerste anti-islamfilm. In het vervolg wil hij 'het barbaarse leven van de zieke geest van Mohammed' blootleggen.

De extreemrechtse politicus zegt met zijn nieuwe film steun te willen bieden aan moslims wereldwijd om de islam te verlaten. Volgens Wilders zijn ex-moslims, 'afvalligen', helden die steun verdienen: "Het wordt tijd dat wij deze mensen helpen door Mohammed te ontmaskeren."

Bekijk hier het filmpje:

Meer over Geert Wilders

Aangeboden door onze partners