Genk op kop na 2-1 winst tegen Lokeren

Racing Genk heeft zondagavond in de play-offs Lokeren met 2-1 verslagen. De Limburgers profiteerden zo optimaal van het 1-3 verlies van Anderlecht tegen Standard.

ssimons

Genk trad aan zonder de geschorste Vanden Borre en de geblesseerde Ogunjimi. Bij Lokeren ontbraken Persoons en Taravel (beiden geschorst) en Mbayo en Finnbogason (respectievelijk geblesseerd en ziek).

Het waren de bezoekers die het eerst tot scoren kwamen; De Pauw bracht Lokeren op slag van rust 0-1 voor. Maar Genk zette de scheve situatie in de tweede helft nog recht via twee doelpunten van Barda: 2-1.

Genk doet hiermee een uitstekende zaak; het wipt over Anderlecht naar de leiding in het klassement en heeft twee punten voorsprong op de Brusselaars.

Herlees het verslag van onze reporter ter plaatse:

Volg KRC Genk-Lokeren live

Scheidsrechter: Dierick.

RACING GENK: Courtois, Anele, Matoukou, Joneleit, Pudil, Buffel, Nadson (65' Camus), Tozser, De Bruyne (90' Hubert), Barda (91' Limbombe), Vossen.

LOKEREN: Copa, Tiko, Maric, Gueye, De Bock, Overmeire, Tshimanga, Leko (77' Deekman), De Pauw (84' Trompet), Mokulu, De Ceulaer (69' De Roover).

Doelpunten: 45' De Pauw 0-1, 73' en 82' Barda 1-1 en 2-1.

Gele kaarten: Gueye, Mokulu.

Rode kaarten: Geen.