Milquet: "Kris Peeters gooit olie op het vuur"

CdH-voorzitter Joëlle Milquet noemt de uitspraken van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) over Brussel onaanvaardbaar. Peeters had zaterdag in een Waalse krant gezegd dat Brussel nooit een volwaardig gewest zal worden. "Hij gooit olie op het vuur", zegt Milquet.

ssimons

Het cdH vindt dat Brussel net meer bevoegdheden moet krijgen. De "humanisten" begrijpen niet waarom Vlaanderen Brussel niet op gelijke voet met Vlaanderen en Wallonië wil plaatsen.

"Vlaanderen kan niet voor zichzelf meer bevoegdheden opeisen en dat niet gunnen aan andere gewesten. De Brusselaars zijn geen ondermensen die niet in staat zouden zijn hun lot in eigen handen te nemen", zei Benoît Lutgen, die Milquet zal opvolgen aan het hoofd van het cdH, zondag op de RTBF.

Olie op vuur

Milquet zelf liet op RTL-TVi verstaan Peeters' uitspraken niet verstandig te vinden. Ze merkte op dat Peeters' partijvoorzitter Wouter Beke probeert om de communautaire knoop wat te ontwarren. "Peeters maakt het zijn voorzitter niet gemakkelijk door op deze manier olie op het vuur te gooien", zegt Milquet.

Ook de andere Franstalige partijen hebben al negatief gereageerd op de uitspraken van Peeters.

Meer over Joëlle Milquet