Nuyens: "Heb criticasters de mond gesnoerd"

Een bewogen Ronde van Vlaanderen leverde niet de verwachte winnaar op; de bloemen waren niet voor Fabian Cancellara, maar voor onze landgenoot Nick Nuyens. De reacties van de tenoren, te beginnen met de winnaar:

ssimons

Nick Nuyens: "Toen Fabian Cancellara in volle finale aanzette, ben ik serieus diep moeten gaan om mee te zijn. Bijna moest ik hem laten rijden, maar uiteindelijk kon ik toch mijn karretje aanpikken. In de slotkilometer voelde ik bij het schakelen dat er nog wat punch in de benen zat. Ik ging aan de kant sprinten en niemand slaagde er nog in mij te remonteren."

"Ik heb dit jaar het geluk gehad dat ik bij een andere ploeg onderdak heb gevonden. Ik voel me nu beter en dat blijkt uit mijn resultaten. Ik kreeg al een tijdje bakken kritiek over mij. Ik ben daar echt slecht van geweest, maar wist dat wanneer alles echt zou mee zitten ik er weer zou staan. Als ik goed ben, moeten ze rekening houden met mij. Ik heb vandaag opnieuw enkele criticasters de mond gesnoerd. Als je de Ronde van Vlaanderen kan winnen is je carrière wel geslaagd. Niet iedereen kan immers zeggen dat hij ooit deze koers gewonnen heeft."

Bekijk ook deze vtm-video:

Sylvain Chavanel (Quick.Step) eindigde na een ijzersterke Ronde van Vlaanderen op de tweede plaats. "Ik was vandaag heel sterk. De Vlaamse koersen liggen me steeds beter. Toen Fabian Cancellara bij mij kwam, vond ik het heel jammer dat ik niet mocht meewerken. Ik verdedigde de ploegtactiek want Tom Boonen was achter mij en hij kon het misschien afmaken in de sprint. Uiteindelijk draaide het op een spurt uit en werd ik jammer genoeg tweede."

Fabian Cancellara reed een Ronde van Vlaanderen met twee gezichten. Wie dacht dat de Zwitser op 40 kilometer van de eindmeet begonnen was aan zijn triomftocht, kwam bedrogen uit. "Ik heb het maximale gegeven dat in mij zat. Toen ik aanging lukte het me vrij aardig, maar eens we de Muur van Geraardsbergen naderden zat ik zo dood als een pier en kreeg ik hevige krampen. Plots zag ik een pak renners terugkomen en dan ging ik in volle finale nog eens mijn kans. Ik heb de sprint veel te vroeg ingezet. Toch ben ik nog tevreden met die derde plaats. Vergeet niet dat iedereen de hele dag tegen mij reed. Ik had misschien wat langer moeten wachten maar dat is praat achteraf."

Tom Boonen greep naast een derde zege in de Ronde van Vlaanderen. In Meerbeke kwam hij als vierde over de streep. Op de Leberg trachtte de Quick.Step-kopman een schifting door te voeren.

"Logisch, want we zaten daar met acht man of zoiets. Het waren ook niet de minste, vandaar. Ik ging toen voluit maar Fabian Cancellara ging vlotjes mee. Op de Valkenberg kreeg ik een klopje. Net daar waar Cancellara vloog. Dat we hem nog terug pakten? Hij is ook maar een mens. Ik denk dat Sylvain Chavanel vandaag de sterkste man in koers was. Het was ook een zeer rare wedstrijd. Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog en het is nooit echt stilgevallen. De finale op zich was een waar steekspel."

Meer over Fabian Cancellara

Aangeboden door onze partners