Schokkende ontdekking: "Ik ben een incestkind, mijn ouders zijn broer en zus"

Een Britse vrouw heeft een schokkende ontdekking gedaan over haar ouders: die blijken broer en zus te zijn.

ssimons

Teresa Weiler uit Huntingdon wist dat ze bij haar geboorte door haar moeder verlaten was. Ze leefde drie jaar lang in een weeshuis in Brentwood, totdat ze geadopteerd werd door Terence en Truda Weiler. Samen met twee oudere broers en een jongere zus vormden de zes een gelukkig gezin.

Weiler leefde de volgende twintig jaar in het ongewisse. Nu, nog eens 30 jaar later, is ze 52 en lucht ze pas voor het eerst haar hart.

Medische geschiedenis

Toen Teresa Weiler in haar late tienerjaren met osteoartritis (chronische ontsteking van bot en kraakbeen, red.) gediagnosticeerd werd, ging ze de medische geschiedenis van haar natuurlijke ouders opzoeken.

Haar nieuwsgierigheid om meer te weten te komen, leidde tot contact met de sociale diensten. Die konden achterhalen dat haar moeder een 16-jarige ongetrouwde serveerster uit Belfast was. Op de documenten stond dat haar vader de 14-jarige broer van haar moeder was.

Misselijk

"Het was een klap, ik voelde me misselijk toen ik het las. Het idee dat ik een incestkind was deed me vuil voelen. Het besef dat mijn ouders bloedverwanten waren, broer en zus, was beschamend. Ik hield mijn ontdekking meer dan 20 jaar geheim."

Na de eerste schok, werd ik boos en bitter tegenover mijn moeder, die me achtergelaten had. Teresa wilde toch haar natuurlijke moeder ontmoeten. "Er was een man bij, die ze als haar vriend voorstelde. Ze leken op elkaar en ik leek op hen beiden. Ik geloof nog steeds dat het om haar broer - mijn vader - ging."

De ontmoeting duurde maar 20 minuten, maar de moeder gaf haar dochter een telefoonnummer. "Toen ik enkele dagen later probeerde te bellen, bleek de lijn dood. Ik heb nooit meer iets van haar gezien of gehoord."

Nooit moeder

Teresa maakte de hartverscheurende beslissing om nooit kinderen te hebben, uit angst een genetisch effect door te geven. "Ik kon niet leven met het idee om een kind dezelfde gezondheidsproblemen te geven als waar ik zelf last van had, dus besloot ik om nooit moeder te worden. Dat had uiteraard gevolgen voor mijn relaties."

"Ik ben nu single en hoewel ik gelukkig ben met mijn leven en werk, heb ik het gevoel dat ik een groot deel van mijn leven heb moeten opofferen door mijn ouders."

Archieffoto Photonews