Anderlecht verliest met 1-3 van B-ploeg Standard

In de play-offs van het eersteklassevoetbal heeft Anderlecht verrassend op eigen veld verloren van Standard; het werd 1-3.

ssimons

Anderlecht moest het stellen zonder Biglia (geschorst) en Mazuch (niet tijdig fit). Bij Standard kreeg de helft van de A-ploeg rust, om woensdag frisser te zijn voor de bekermatch van woensdag. Zo zaten Witsel, Defour, Tchité, Carcela en Mangala allemaal op de bank.

B-elftal of niet, Nong bracht de Luikenaars na een halfuur spelen op een 0-1 voorsprong en dat werd 0-2 toen Juhasz in de toegevoegde tijd van de eerste helft een own-goal maakte.

Kort na de rust scoorde Nong met zijn tweede van de avond de 0-3. Anderlecht kon nog tegenscoren via Gillet, maar verder dan 1-3 kwam paars-wit niet. Een valse start van de play-offs dus voor Anderlecht.

Scheidsrechter: Nzolo.

ANDERLECHT: Proto, Wasilewski (46' Suarez), Seck, Juhasz, Lecjaks, Gillet, Kouyate, Marecek, Legear, De Sutter, Lukaku (73' Veselinovic).

STANDARD: Bolat, Pocognoli, Camara, Goreux, Ciman, Felipe, Kanu, Daerden (88' Mangala), Van Damme (71' Leye), Pieroni (46' Tchite), Nong.

Doelpunten: 31' Nong 0-1, 45+2' Juhaz 0-2 (own), 51' Nong 0-3, 57' Gillet 1-3.

Gele kaarten: Seck, Marecek, Legear, Camara, Van Damme.

Rode kaarten: