thumbnail: null
thumbnail: null

Nick Nuyens wint Ronde van Vlaanderen

Nick Nuyens (Saxo Bank) heeft de 95ste editie van de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Hij haalde het in een sprint met drie van de Fransman Sylvain Chavanel en de Zwitser Fabian Cancellara. Tom Boonen werd vierde.

ssimons

Het was het vijftal met Stefan van Dijk, Mitchell Docker, Sébastien Turgot, Roger Hammond en Jeremy Hunt die het eerste wedstrijdgedeelte mochten kruiden, dit na een heel snel begin. Na zowat 53 kilometer koers kon dit vijftal zich loswrikken uit het peloton en maximaal 8 minuten voor de grote groep uitrijden. Op de Oude Kwaremont spatte de boel bij de leiders uiteen. Wat verderop troepte alles samen.

Het bleef zeer onrustig met tal van uitvalspogingen maar het was toch wachten tot aan de Molenberg, op 48 kilometer van de finish, voor de grote tenoren zoals Flecha, Boonen, Hushovd en Cancellara het tempo opvoerden en zich echt toonden.

Met nog zowat 40 kilometer voor de boeg ontbond Fabian Cancellara zijn duivels. Tom Boonen probeerde zijn wiel te pakken maar moest passen. Hij kreeg wat verderop de steun van Björn Leukemans, Greg Van Avermaet, Edvald Boasson Hagen, Lars Boom en Filippo Pozzato.

Licht uit bij topfavoriet

Met nog 32 kilometer te rijden vervoegde Cancellara leider Chavanel. Achten hen vormde zich een groep van zo'n 50 man. Net voor het aansnijden van de Muur van Geraardsbergen ging het licht bij Cancellara helemaal uit. Voorin troepte weer een groepje bijeen totdat Philippe Gilbert op de Bosberg, de laatste helling van de dag, aanging. Op 7 kilometer van de finish werd de Waal weer gegrepen.

Sebastian Langeveld probeerde op 4 kilometer van de eindmeet maar ook deze poging ging niet door tot het einde. Cancellara bleek wat verderop herboren en versnelde opnieuw. Nick Nuyens en Sylvain Chavanel glipten mee. In de sprint met drie was Nick Nuyens de beste.

Bekijk ook deze vtm-video:

Top-10:

1. Nick Nuyens (BEL/SAX) z.t. 2. Sylvain Chavanel (Fra/QST) z.t. 3. Fabian Cancellara (Zwi/SAX) z.t. 4. Tom Boonen (BEL/QST) 0:02. 5. Sebastian Langeveld (Ned/RAB) 0:08 6. George Hincapie (VSt/BMC) 0:08 7. Björn Leukemans (BEL/VAC) 0:08 8. Staf Scheirlinckx (BEL/VWA) 0:08 9. Philippe Gilbert (BEL/OLO) 0:08 10. Geraint Thomas (GBr/SKY) 0:08

Meer over Ronde van Vlaanderen